Στη Νάξο, στις αρχές του σωτήριου έτους 2014, όπως και σε γειτονικά νησιά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας DAMCO, συνεταίρου της ιταλικής πολυεθνικής ENEL (η οποία έχει ξεσηκώσει τους ιθαγενικούς πληθυσμούς στη Βολιβία και στο Περού λόγω των εργοστασίων που έχει στήσει στις Άνδεις, έχοντας προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή σε τεράστιες εκτάσεις) για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε Τήνο, Άνδρο, Πάρο και Νάξο. Πρόκειται για 95 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 218,5MW και ύψους 113 μέτρων, μαζί με το πτερύγιο. Μαζί με αυτές θα τοποθετηθούν υπόγεια και υποβρύχια δίκτυα μέσης και υψηλής τάσης, μήκους 464,4χιλιομέτρων και θα κατασκευαστούν 7 υποσταθμοί.
Στη Νάξο, σχεδιάζεται να εγκατασταθούν 30 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 69MW στις θέσεις: Βουρλά 7 και Ξυλόκαστρο 7, πάνω από τον Άγιο Θαλλέλαιο στην περιοχή των Μελάνων, 12 στην κορυφή Καβαλλάρη, βορειοανατολικά της Αγιασού και 4 στη θέση Στρωτή, στο Κανάκι.

Για να διαβάσετε το παρακάτω φυλλάδιο της Ανοιχτής Συνέλευσης πατήστε στο σύνδεσμο:

Φυλλάδιο ενάντια στην αιολική βιομηχανία

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Για τις 2 εκδηλώσεις στα χωριά

Το Σάββατο 22 Μαρτίου και την Κυριακή 30 Μαρτίου η Πρωτοβουλία Αγώνα Ενάντια στην Αιολική Βιομηχανία πραγματοποίησε δυο συζητήσεις στο Δαμαριώνα και στο Φιλώτι αντίστοιχα. Αφού προβλήθηκαν δυο μικρά βίντεο από το Αποπηγάδι της Κρήτης, ακολούθησε συζήτηση με τους κατοίκους των χωριών. 

 Κατάμεστη η αίθουσα του Πολιτιστικού στο Φιλώτι
Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν ικανοποιητική και, ειδικά στο Φιλώτι , έγινε πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική συζήτηση όπου το αίσθημα ήταν αρνητικό για το καταστροφικό έργο που ετοιμάζει η εταιρεία του Κοπελούζου στο νησί μας. Υπενθυμίζουμε ότι το έργο συνίσταται στην κατασκευή και λειτουργία εννέα μεγάλων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 218,5 MW  στα νησιά  Άνδρο, Τήνο, Πάρο και Νάξο.
 
Ειδικά για τη Νάξο, σχεδιάζεται να εγκατασταθούν δυο αιολικά συνολικής ισχύος 69MW στις θέσεις Βουρλά και Ξυλόκαστρο πάνω από τον Άγιο Θαλλέλαιο στην περιοχή των Μελάνων, καθώς επίσης στην κορυφή Καβαλλάρη βορειοανατολικά της Αγιασού και στη θέση Στρωτή στο Κανάκι. Θα αποτελούνται από 30 ανεμογεννήτριες ύψους 100 και πλέον μέτρων, διπλάσιες από αυτές της Κορώνου ενώ η εταιρεία θα ανοίξει 22 χιλιόμετρα νέους δρόμους μόνο για δική της χρήση.
Τα συμπεράσματα των εκδηλώσεων είναι αρνητικά απέναντι στις αιολικές βιομηχανικές ζώνες που σχεδιάζονται για το νησί μας οι οποίες θα καταστρέψουν φυσικές περιοχές  της Νάξου. Επίσης, θα βλάψουν τα απειλούμενα είδη πουλιών ενώ τα μεγάλα αιολικά είναι ανταγωνιστικά με άλλες δραστηριότητες των κατοίκων όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία και ο τουρισμός.
Η Πρωτοβουλία Αγώνα θα συνεχίσει τις ενημερωτικές δράσεις και σε άλλα χωριά της Νάξου διότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο τις κοινότητες που περιοχές τους σχεδιάζονται να βιομηχανοποιηθούν, αλλά αφορά το σύνολο του νησιού. Είναι μάλιστα βέβαιο ότι αν υλοποιηθεί αυτό το έργο, τότε θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και για τις άλλες προτάσεις από τη βιομηχανία των αιολικών ώστε να γεμίσει ο τόπος με τις τεράστιες ανεμογεννήτριες.
Ικανοποιητική η συμμετοχή στο Δαμαριώνα




1 σχόλιο:

  1. Ο κ. Lee μας βοήθησε πρόσφατα με ένα δάνειο που χρησιμοποιήσαμε για να επεκτείνουμε την επιχείρησή μας. Η διαδικασία ήταν καταπληκτική! Ήταν συχνά σε επαφή μαζί μας για να κάνει check in και να μας ενημερώνει για το τι συνέβαινε κατά την αποπληρωμή του δανείου μας. Ήταν φιλικός και προσιτός και πάντα ικανός να ξεκαθαρίσει τις ερωτήσεις που είχαμε. Είχαμε μια υπέροχη εμπειρία με τον Ben !!
    Επικοινωνήστε με έναν υπάλληλο δανείου Ben Lee
    247officedept@gmail.comWhats-App: + 1-989-394-3740

    ΑπάντησηΔιαγραφή